Sări la conţinut

O istorie murdara

Joi - 13 - septembrie - 2007

Acum cateva ore am terminat de citit ” O istorie murdara”, un text reprodus din ziarul New York Magazin. Textul apartine lui Aurel Sergiu Marinescu, un fost detinut politic, scriitor. Este un text tulburator avand in vedere faptul ca au existat sanse sa avem ca presedinte pe fiul lui „Tãnase Scatiu”. Am si upload-at textul astfel incat sa nu te las cu ochii in soare.

O istorie murdara

” Si biata mamã, în naivitatea femeilor generatiilor trecute, nu avea decît cuvinte de laudã pentru fiul ei asa de studios. Încã de pe la 14-15 ani, Marin-tatãl l-a format pe Adrian, prin spãlarea creierului”, în mod constructiv, spunîndu-i de o mie de ori cã este superinteligent si cã va ajunge mare, dar cã trebuie sã se cãsãtoreascã cu o fatã din înalta nomenclaturã comunistã. ”

citat din textul lui Aurel Sergiu Marinescu, publicat in ziarul „New York Magazin“, numerele din 8 si 15 septembrie 2004

_____________________________

MURDÁR, -Ă, murdari, -e, adj. 1. Plin de pete, acoperit de praf, de murdării, îmbâcsit de necurăţenie; nespălat, întinat. ♦ (Despre fiinţe) Care nu se spală, care nu respectă curăţenia. ♦ (Despre apă, lumină etc.) Lipsit de claritate; tulbure. 2. Fig. Josnic, mârşav, ticălos, degradant. ♦ (Despre cuvinte) Necuviincios, obscen, trivial. – Din tc. murdar.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: